Publiek initiatief voor glasvezelverbindingen
RSS icon Home icon
 • ‘Schouwers’ langs de deur in Tilburg Reeshof.

  Posted on November 29th, 2013 martijn Comments
  Pocket

  Vrijdag 29 november, Tilburg Reeshof – Tilburg Reeshof koos voor glasvezel van Reggefiber en daarmee is Tilburg Reeshof helemaal klaar voor nu en de toekomst. Bewoners kunnen straks genieten van een snelle, stabiele en betrouwbare verbinding die geen moeite heeft met grote bestanden. Ook krijgen zij toegang tot tal van interactieve diensten. Eind januari starten de graafwerkzaamheden in de straten en de voorbereidende werkzaamheden starten deze week. Naar verwachting zal het hele project anderhalf jaar in beslag nemen.

  Gebr. vd Donk verzorgt aanleg van het glasvezelnetwerk.
  Aannemer Gebr. vd Donk verzorgt in opdracht van Reggefiber de uitrol van het glasvezelnetwerk. Dit bevat het maken van een ontwerp van het netwerk en ook de daadwerkelijke aanleg.

  Schouwen.
  Om het proces optimaal te laten verlopen worden alle woningen in Tilburg Reeshof van tevoren door zogenaamde schouwers bezocht. Zij bellen aan om de situatie in de woning te bekijken. Ze bekijken samen met de bewoners wat de meest geschikte plaats is om de glasvezelkabel de woning binnen te brengen en bepalen waar het glasvezelmodem komt te hangen.
  ‘Schouwen is kijken naar de meest geschikte plaats om de glasvezelkabel de woning in te brengen en het glasvezelmodem te plaatsen. Vaak zal dit in de meterkast zijn. Schouwen wordt voor de start van de daadwerkelijke bouw gedaan. Bewoners kunnen altijd naar een legitimatie vragen, elke medewerker beschikt over legitimatie waaruit blijkt dat hij namens Reggefiber of Gebr. vd Donk aan de deur komt’, aldus Alexander van Herp, projectmanager van Reggefiber.

  Elke woning krijgt een kosteloze aansluiting van Reggefiber.
  De aanleg van glasvezel is voor alle huishoudens binnen het aansluitgebied van Tilburg Reeshof kosteloos. Ieder huishouden dat nog geen abonnement op glasvezel heeft afgesloten bij een serviceprovider, ontvangt vier weken voor de start van de werkzaamheden in de straat een informatiepakket van Reggefiber. Daarin zit een antwoordkaart waarmee toestemming gegeven kan worden voor de kosteloze aansluiting in de woning en de werkzaamheden die daarmee gepaard gaan. Wanneer de bewoner een abonnement afsluit bij een serviceprovider die internet, tv en telefonie via glasvezel aanbiedt, geeft hij of zij automatisch toestemming voor deze werkzaamheden in de woning. Met een abonnement kan er gebruik worden gemaakt van de diensten op het netwerk. Er is een vrije keuze uit meerdere aanbieders, namelijk Fype, Helden van Nu, KPN, OnsBrabantNet, Plinq, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, TriNed, Vodafone en XS4ALL. Meer informatie is te vinden op www.eindelijkglasvezel.nl/tilburg.