Publiek initiatief voor glasvezelverbindingen
RSS icon Home icon
 • Glasvezel voor iedereen

  Posted on January 23rd, 2012 m.groenleer Comments
  Pocket

  De gemeente wil alle huishoudens in Tilburg aansluiten op glasvezel. Marktpartijen worden uitgenodigd te investeren in de aanleg van het netwerk.

  Gevonden op Tilburg.nl: Glasvezel voor iedereen.

  Wethouder De Ridder: “Glasvezel biedt vele digitale mogelijkheden voor bewoners, bedrijven, instellingen en overheden. Het is de toekomst. Maar om dit voor alle inwoners van onze gemeente toegankelijk te maken is een stevige investering nodig. Er zijn oriënterende gesprekken geweest met bedrijven of er interesse bestaat om te investeren in een stadsdekkend netwerk. Die interesse is er. Deze bedrijven geven wel aan belang te hechten aan de samenwerking met de gemeente en bijvoorbeeld woningbouwcorporaties.”

  Niet alleen de samenwerking met de gemeente en de woningbouwcorporaties is van belang. Ook het draagvlak onder inwoners van de gemeente is van belang.

  Marktpartijen kunnen nog tot maandag 13 februari inschrijven als gegadigde voor de realisatie van dit glasvezel netwerk. Dat bedrijven geïnteresseerd zijn betekend niet per definitie dat er ook tot aanleg overgaan zal worden. Hiervoor zal een substantieel van de inwoners toch ook geïnteresseerd moeten zijn.

  Wil jij helpen om glasvezel voor iedereen beschikbaar te krijgen? Dan kunnen we jouw steun en inzet goed gebruiken. Neem contact op met ons via info @ tilburgverglaasd.nl.