Publiek initiatief voor glasvezelverbindingen
RSS icon Home icon
 • ‘EU wil miljarden investeren in snel internet’

  Posted on October 16th, 2011 martijn Comments
  Pocket

  De Europese Commissie wil dat er bijna 9,2 miljard euro geïnvesteerd wordt in het massaal uitrollen van supersnelle breedbandinfrastructuur en -diensten in de gehele Europese Unie.

  Bovenstaande quote komt uit het stuk dat op NU.nl te lezen is sinds gisteren.

  Het plan is onderandere gericht op het stimuleren van toegang tot breedbandinternet op het platteland en in minder ontwikkelde gebieden in de EU, zo meld de Britse omroep BBC.

  Natuurlijk is er niks mis met het verhogen van de snelheid voor alle inwoners, maar slaat dit de plank een beetje mis wat betreft voorbereid zijn op de toekomst.
  Met glasvezel is meer mogelijk dan alleen snel internet. Hoewel de meeste mensen het kiezen voor hun snelheid prefereren wij de capaciteit. Naast snel internet kan het ook gebruikt worden voor additionele diensten. Wat dacht u van real-time video bewaking van uw eigen bedrijf? Zorg op afstand waarbij u door middel van een video verbinding communiceert met de huisarts of de wijkverpleegkundige.

  Ook het uitbreiden van bijvoorbeeld het televisie aanbod met meer lokale zenders, en de eenvoudigere manier om als lokale partij hier toegang tot te verkrijgen. Waarbij bijvoorbeeld de lokale parochie de zondagsmis opneemt of andere belangrijke gebeurtenissen binnen de parochie.

  Dat zijn de zaken die glasvezel interessant maken boven de verhoogde downloadsnelheid.

  Via ‘EU wil miljarden investeren in snel internet’ | nu.nl/internet | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl. Met dank aan @JanKinds.